TESİSAT TEKNOLOJİLERİ VE İKLİMLENDİRME

İnsan yaşamında sıhhatle ilgili tüm tesisatlarla ilgilenir. Bu bölümü bitiren öğrenciler binalara temiz su getirip dağıtmayı, binada oluşan kirli suları binaların dışına atmayı, binaları ısıtmayı, Soğutucu yapmayı, soğutucu arızalarını onarmayı soğutucuların çalışma prensiplerini, havalandırmasını iklimlendirmeyi yapabilecekleri gibi bu işlerine ait plan ve projelerini hazırlamayı ve de hesaplarını yapabilmektedirler.
Mezun öğrencilerimiz; inşaat sektöründe tesisatçılıkta, soğutma sektöründe ve bürolarda proje hazırlama alanlarında iş bulabilmektedirler.
Tesisat teknolojisi bölümünde öğrencilerimiz atölye, resim hane ve bilgisayar laboratuarında eğitim görmektedirler. Atölyelerimizde her türlü kaynak, temiz su tesisatı, pis su tesisatı, ısıtma tesisatları, gaz tesisatı, soğutma devreleri, Soğutma tesisatı, Soğutucuların bakımı vb. iş ve işlemleri yapabilecek makine ve teçhizatla donatılmış durumdadır

ALANLARIMIZ

1.YAPI TESİSATI
Tanımı: Isıtma ve doğalgaz iç tesisatçısının sahip olması gereken, yapılara ısıtma ve doğal gaz iç tesisatı döşeme ve bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanında Bina sıhhi Tesisatı ve ısıtma, doğalgaz iç tesisatçısı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2.SOĞUTMA-SİSTEMLERİ
Tanımı Çeşitli gıda ve sanayi ürünlerinin uygun ortamlarda özelliklerini yitirmeden saklanması ve işlenebilmesi amacıyla, endüstriyel soğutma ve iklimlendirme sistemleri ile binaların iklimlendirme sistemlerini kuran, maliyet hesapları ile gerektiğinde bakım ve onarım işlemlerini amaçlamaktadır

Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanında ısıtma sıhhi tesisat ve soğutma mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

İLİŞKİLİ MESLEKLER

Meslek, gaz alanındaki ısıtma ve doğal gaz iç tesisatçılığı, ısıtma ve gaz yakım cihazları servis elemanlığı, Soğutucular, soğutucu servisleri, Soğutma cihazları ve soğutucu üreten fabrikalarda üretim yapan mesleklerle ilişkilidir. Bu alanda eğitimine devam eden kişi enerji öğretmeni ya da tesisat öğretmeni de olabilir.

İş ve işçi bulma kurumu ile yapılan protokol anlaşması neticesinde; bölümümüzde işkur kursları verilmektedir.

EĞİTİM PROGRAMI

10. SINIFLAR

• BORU KAYNAKÇILIĞI
  • SAC BORU İŞÇİLİĞİ
  • MESLEKİ GELİŞİM
  • TEKNİK RESİM

11. SINIFLAR  (YAPI TESİSATI)

• MERKEZİ ISITMA
  • KAT KALORİFERİ
  • DOĞALGAZ İÇ TESİSATÇILIĞI
  • YAKICI CİHAZLAR MONTAJI
  • ISITMA MESLEK RESİM

(SOĞUTMA SİSTEMLERİ)

• BASİT SOĞUTMA DEVRELERİ
  • SOĞUTUCULARIN BAKIM VE ONARIMI
  • SOĞUTMA MESLEK RESİM

12. SINIFLAR

• BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM
  • ISITMA MESLEK RESİM

Ana hatlarıyla eğitim ve öğretim şu şekilde yapılmaktadır.

10. Sınıfta tüm öğrenciler temel beceri eğitimi (kaynak, sac boru işçiliği, Temel elektrik) almaktalar.

11. Sınıfta öğrencilerin başarı ve istekleri doğrultusunda dallara ayrılmakta ve kendi dalında uzmanlık eğitimi almaktalar.(Yapı Tesisatı ve Soğutma Dalı)

12. Sınıfta mesleki eğitimin yanı sıra sanayi stajına gönderilerek öğrencilerin sektörle tanışması sağlanmaktadır.

Yayın: 09.12.2012 - Güncelleme: 18.09.2023 22:55 - Görüntülenme: 1652